Председателя на ДСБ Атанас Атанасов върна отговор на председателя на руската Дума

...
</TD
>Председателя на ДСБ Атанас Атанасов върна отговор на председателя на руската Дума
Коментари Харесай

Атанас Атанасов отговори на Русия за Альоша: Премахването му е ценностна борба за истината

Председателя на ДСБ Атанас Атанасов върна отговор на ръководителя на руската Дума Вячеслав Володин. Припомняме, че Володин преди няколко дни изпрати декларация,, в която съветските депутати защитават паметника на Альоша в Пловдив и афишират ДСБ и тяхното предложение за унищожаване на паметника за враждебно и маниакално.

Г-н ръководител,

Обръщам се към Вас по отношение на публикуваното от дипломат Елеонора Митрофанова изказване на Държавната Дума на Руската федерация по отношение на иницативата на общинските съветници от Политическа партия " Демократи за мощна България " в Пловдив за разглобяване на паметника на руската войска " Альоша ".

Първо, намирам изразената позиция за неприемлива. Съдбата на паметниците, завещание от незаконния комунистически режим у нас, може да бъде решавана само от българската страна. В частност – решението за " Альоша " ще бъде взето от локалната власт и гражданското общество в Пловдив. Руската Федерация не е и няма по какъв начин да бъде страна в този спор.

Второ, доколкото признатата декларация съставлява еманация на съветските пропагандни внушения, част от хибридната експанзия, която страната Ви води против България след 2014 година, съм задължен да подчертая следното – за нас премахването на паметниците на окупационната Червена войска е ценностна битка за истината.

Истината е, че на 5 септември 1944 година Съюз на съветските социалистически републики афишира война на България. Установеният принудително след 9-ти септември незаконен комунистически режим стартира зверска разпра със своите политически съперници, представители на интелигенцията, на църквата, на локалната власт. Жертвите му единствено в първите няколко дни са хиляди. Огромна част от тях – дейни борци против включването на България на страната на Оста във Втората международна война, в това число български държавници, оповестили война на нацистка Германия седмица преди да бъдат свалени принудително от власт, в нарушаване на настоящата Търновска Конституция.

Истината е, че последвалите десетилетия записват най-черните страници в нашата история – десетилетия на политически стимулирани репресии, убийства, изтезания, изтезания, основаване на концентрационни лагери, рабски труд, подлагане на апетит и други форми на всеобщ физически тормоз, насилствени изселвания, гонене на етническа и религиозна основа, насилствена смяна на имената, принуждение над свободата на съвестта, мисълта и изразяването.

През 2000 година е признат Закон за обяваване на комунистическия режим в България за незаконен, с който Народното събрание на Република България дава своята историческата оценка на човеконенавистния темперамент на този режим, отдава респект на жертвите му и се афишира против всевъзможни опити за неговата реабилитация. Въпреки това, на разнообразни места в България към момента стоят разнообразни остатъци от това мрачно за нас минало – под формата на монументи, знаци, предмети и така нататък

Истината е, че от момента на слагането им до през днешния ден тези остатъци в реалност имат мощно алегорично значение. То няма нищо общо обаче, с " братската дружба " сред нашите нации. В същността си те служат на две съществени цели – първите пропагандни и вторите, даже по-страшни, отправящи явното подстрекателство – " Вашата страна се намира под властта и милостта на съветския шпагин ".

Трето, оттатък употребяваните квалификации, които считам да подмина, оценката, дадена от Държавната Дума за ролята на политическата партия, която имам достойнството да ръководя, в българския политически живот е вярна. Политическа партия " Демократи за мощна България " е правоприемник на българските държавници, които откъснаха страната ни от постсъветската сфера на въздействие и направиха допустимо участието й в НАТО и Европейски Съюз.

Политическа партия " Демократи за мощна България " е групировката: която първа дефинира новоимперската съветска теория, след 2008 година, като максимален риск за националната сигурност на България; която се бори с години против реализацията на всички съветски енергийни планове на нашата територия; която осъди противозаконната анексия на Крим и нападателната война против Украйна; която подсигурява достойното място на България в отпора на цивилизования свят против кървавата война, която продължавате да водите. В персонално качество следва да посоча, че едно от нещата, с които се гордея в своя професионален живот, е изгонването на тримата съветски дипломати още в далечната 2001 година по обвинявания в шпионаж и опит за попречва влизането на България в НАТО.

Уверявам Ви, че позициите ни ще останат непроменени. България е член на НАТО и Европейски Съюз и в тези рамки осъществя своите национални ползи. Всеки опит за оборване или проверка на цивилизационния избор на страната ни, ще срещне нашия безапелационен отговор.

Използвам мотива да насочва следващия апел за връщане на нелегално отнетите след 9 септември 1944 година, като " трофейни ", български архиви. Става дума за документи на Министерство на вътрешните работи, Министерството на войната, Министерството на външните работи, Царската канцелария, както и персонални архиви на български политици. Това са български документи, част от нашата история и тяхното място е в България.

Накрая, показвам дълбоката си увереност, че Руската Федерация ще изгуби войната, която стартира и мирът в Европа ще бъде възобновен.

Атанас Атанасов

Председател на Политическа партия ДСБ

Съпредседател на ПГ на ПП-ДБ
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР